کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: یک ماه روزه داری فرصت مناسبی برای تجدید قوای تمام دستگاه های بدن و سم زدایی است که باید اصول آن به درستی رعایت شود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: یک ماه روزه داری فرصت مناسبی برای تجدید قوای تمام دستگاه های بدن و سم زدایی است که باید اصول آن به درستی رعایت شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ رویا یوسفی افزود: روزه فواید جسمی و روحی فراوانی برای روزه دار دارد و فارغ از تشنگی که ممکن است برای بدن مضر باشد (که البته راه حل هایی برای آن هم در نظر گرفته شده)، می تواند یک ماه تمام سیستمهای گوارشی بدن را تنظیم کند.
وی ادامه داد: حتی اگر تمام وعده های سحر و افطار را مفصل برگزار کنید و چیزی برای خوردن کم نگذارید باز هم در ماه مبارک رمضان 20 تا 30 درصد مصرف غذا کاهش پیدا می کند.
وی تصریح کرد: این کم شدن مواد غذایی، به کم شدن چربیهای ذخیره، کم شدن میزان چربی خون و کلسترول و نیز فعال شدن سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
یوسفی اظهار داشت: از طرفی در مدت روزه داری، دستگاه گوارش برای چندین ساعت خالی میماند و در واقع این دستگاه و سایر دستگاههایی که به گونهای در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند، استراحت کرده و پس از روزهداری به شیوه بهتری اعمال خود را انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه باید این واقعیت را پذیرفت که روزه گرفتن باعث استراحت معده میشود، بیان داشت: در حالت روزه، اسید معده به جای غذا به وسیله صفرا، خنثی میشود و زخم معده ایجاد نمیشود.
وی اضافه کرد: البته این نکته نیز باید حتما مورد توجه قرار گیرد که در زمان افطار افراد از پرخوری زیاد خودداری کنند، چرا که همین پرخوری باعث زیانهای زیادی برای دستگاه هاضمه میشود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج اذعان داشت: روزه یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال و این بهترین راه معالجه و حفظ تندرستی است که طب قدیم و جدید را از این حیث متوجه خود ساخته است.
وی عنوان کرد: آلات هاضمه به خصوص کلیه و کبد که به امراضی مبتلا شده و توسط دارو نمیتوان آنها را علاج کرد، روزه به خوبی آنها را معالجه میکند، چنانچه بهترین داروها برای برطرف کردن سوء هاضمه روزه گرفتن است.
وی با بیان اینکه بهترین راه درمان مرض مخصوص کبد نیز که موجب یرقان می شود، روزه گرفتن است، گفت: ایجاد این مرض اغلب اوقات به واسطه خستگی کبد است، که در مواقع زیادی عمل و فعالیت نمیتواند صفرا را از خون بگیرد، پس بهتر است که این بیماران این یک ماه را از دست ندهند.
یوسفی در ادامه تصریح نمود: البته این روزهداری آدابی دارد که باید آن را رعایت کرد تا به سلامت روح نیز کمک شود، مثلا غذاهای سحر روزه داران باید کم حجم و خواب آنها نیز متناسب بوده و روزه داران از خوابیدن پس از خوردن سحری اجتناب کنند.
وی با اشاره به اینکه روزهداری موجب امتناع افراد حتی از خوردن مواد حلالی مانند آب می شود که مود در تقویت اراده انسان بسیار موثر است، ابرلز کرد: عصبانیتهای برخی از افراد به هنگام روزهداری به علت پرخوری آنها به هنگام سحر است؛ که بدن را در طول روز برای جذب آب فعال میکند.
کارشناس تغذیه بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج یادآور شد: فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذاها در یک مدت کوتاه، آن است که چون معده در طول مدت یازده ماه مرتب پر از غذا بوده و در مدت یک ماه روزهداری، مواد غذایی خود را دفع میکند و همین طور کبد، که برای حل و هضم غذا مجبور است دائماً صفرای خود را مصرف کند در مدت سی روز ترشحات صفراوی را صرف حل کردن باقیمانده غذای جمع آوری شده خواهد کرد.
وی ادامه داد: دستگاه هاضمه در نتیجه کم خوردن غذا، اندکی فراغت حاصل نموده و رفع خستگی میکند و افراد روزهدار باید بدانند که استفاده از انواع میوه و سبزیجات، میتواند جایگزین مناسبی برای مواد غذایی پرنمک باشد.
یوسفی در پایان خاطر نشان کرد: همچنین مصرف شیر فراوان نیز سبب رفع تشنگی میشود بنابراین استفاده از غذاهایی که آسان هضم شده و باعث جذب انرژی لازم در بدن میشود، به روزه داران توصیه میگردد.5